Zima in sneg

Kakovostne verige ali gume

Gume

Poceni in kakovostne avto pnevmatike

Vaš avto najbolje deluje takrat, kadar ima ustrezne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za optimalno varnost v prometu pa je letne pnevmatike smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume omogočajo boljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer primerno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kakovostne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo dober prijem na cesti ne glede na stanje.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo. Avtomobilske gume morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo se šteje tudi letne gume na vseh štirih kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod sedem stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Zakaj kupiti kvalitetne zimske gume ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na vreme,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letne gume si boste zagotovili ugodne cene in odlične blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je gume potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih karakteristikah, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za najboljše pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov