Kaj sploh je optimiziranje internet strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Ali je pomembna dobra optimizacija spletnih strani

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Si za vaše internet strani želite, da bi bile visoko uvrščene na spletnih iskalnikih, da bi privabljale čim več ciljnih posavje novice torej dejanskih obiskovalcev, bi bile najdene pod mnogimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimiziranje internete strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti internet strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internetne strani. Nekatera podjetja se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko iskalnikov. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internetna stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v iskalnikih, dizajn logotipa strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek predelave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na dobro razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu. Kvalitetna optimizacija internet strani je ključnega pomena za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

izdelava spletnih strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na internetu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Nestrokovna optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekaj od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije: • prava izdelava internet strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v internet strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kakovostno in učinkovito. Že v postopku izdelovanja spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija internetnih strani in izdelava spletnih strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo željeni cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov